maanantai 31. toukokuuta 2010

Grillipaikka


Grilli valmistui viikonloppuna ja ylimääräiset härpäkkeet grillin ympärille eilen. Alun muurauksesta viime viikolta kuvia ei ole, koska allekirjoittanut marssi grillipaikalle kameran kanssa tomerana, käynnisti kameran, haki kuvakulman ja juuri silloin loppuikin akku. Hienoa. Siispä tässä lauantailta kuvia:



Tässä grilli kokonaisuudessaan. Vasemmalla on grillauspuoli, oikealla savustuspuoli ja alla on kaapit, joihin tarkoitus joskus saada ovet. Siellä voi sitten säilyttää puita ja hiiliä. Näpsäkkä on!
Sitten muiden härpäkkäiden vuoro. Eilen käytiin peräkärri lainaan ja härpäketarvikkeet hommaamassa. Ekana syntyi yrttipenkki, johon jäi kyllä vielä tilaa yrteille, minttua haaveissa ja salaattia ehkä lisää. Malttamattomana kaupasta valmiit kimput. Sitten pietään sormet ristissä, että hengissä pysyvät lauantain kesäkauden avajaispippaloihin asti.


Toiselta puolelta olimme kaivaneet jo aiemmin vuorenkilpeä hieman pois, kun sitä oli niin paljon. Haaveissa laittaa joskus sitten pieni kivikkopenkki. Tälläistä saatiin aikaiseksi ja näppärää tässä on sitten se, että senkun kaivelee kolon ja lisäilee tarpeentullen taimenia jos ei malta odottaa leviämistä.



Laittaessani lapsia unille, talon isäntä taisteli itikoita vastaan ja jatkoi patiota grillin vierelle asti. Näin ollen saadaan pöytä ja laskutilaa grillaukseen. Hieno tuli ja kyllä nyt kelpaa juhlia lauantaina. Kyllä nyt kelepoo!


sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Pikku-ullakko

Projektia tuntuu olevan joka nurkassa, mutta hiljaa hyvä tulee. Portaiden yläpäässä oikealla on toinen pikku-ullakko, joka on toiminut meillä vaate/urheilu-varastona. Kaikki olivat yhdessä kasassa lattialla -kuinka kätevää. Siispä hieman purkuhommia, kaupasta hyllynkannattimia ja autotallista löytyneistä jämistä hyllylevyt ja avot - säilytystilaa. Talon emäntä pystyy jopa väittämään, että jos huolella järjestelee, kaikkien ullakoiden tavarat mahtuisi tälle ullakolle!

Tyytyväisiä siis ollaan ja tulevaisuudessa muillekin ullakoille tälläiset!

P.S. Kotiutui meille kaupasta vieläpä Partnerin ruohonleikkuri, mustapa vielä! :) Tulipa sitten viikonloppuna hurruuteltua ajaa oma pihakin ekaa kertaa.

Että sitä voikin iloita pienistä asioista, kuten lyhyestä nurmesta ja yhdestä siististä ullakosta.

torstai 20. toukokuuta 2010

Grillin pohjan valu

Tiistai-iltapäivänä huomasin pakkasen oven jääneen auki. Siispä anopille puhelua, että se ois mehun keitto-ilta luvassa. Mehun poristessa rauhassa valettiin myös grillin pohja.  












Pohjaan sai lapset painaa kättösinsä kuvat ja laitettiin vieläpä vuosilukua pohjaan.




YÄÄÄÄÄÄ, käsi meni likaiseksi!





Siinäpä ne, alempi Oton, ylempi Saimin. Ei uskoisi olevan kahta vuotta ikäeroa kokojen perusteella.



Heihei remontti-apulaiset ja iso kiitos taas kerran!


sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Laatikko ja patio osa 2


Laatikko muuntautui vihdoin hiekkalaatikoksi ja lauantaina meillä oli jopa kaksi ylimääräistä, Iisa ja kummitypymme Martta testaamassa laatikkoa. Tulos - hiekkakasoja pitkin taloa, mutta kyllä lapset tykkäävät!


Patio sai loput laudat paikoilleen, yhden tuijan nurkkaan vielä ja tuijat saivat vielä koristekatteet juurilleen.


Nyt hieman kesänuhaa ja lepoa, mutta ei haittaa, koska on KESÄ!


maanantai 10. toukokuuta 2010

Laatikko ja patio

Pihahommissa on aika hurahtanut mukavasti. On tullut haravoitua, lannoitettua ja tutkittua ja ihmeteltyä. Haaveissa olisi paljon, mutta maltin kanssa. Grillipaikkaa ei pihalla ole ja meidän isäntä kun siitä hommasta niin kovin tykkää, suunniteltiin siis grillin muurausta ja samaan läheisyyteen pation tekoa. Pation lauta-tavaraa ostettiin sen verran, että saataisiin lapsille hiekkalaatikko pihalle. Toistaiseksi se on vain laatikko, kun keinun ja laatikon paikka on vielä hakusessa. Josko ne tällä viikolla paikkansa löytäisivät ja keinukin tulisi kasattua.




Viime viikon torstaina tulivat appivanhemmat vierailulle ja appiukon avustuksella olikin jo kehikko kasassa. Kiven viereen olisi tarkoitus vanhan savustuspaikan kohdalle tehdä grilli. Jossa sitten voisi savustaa ja grillata ja nautiskella hyvästä ilta-arskasta. Ei kenellekään olisi myytävänä purkutiiltä? 




Lauantaina tuli puhelu appiukolta, että kelpaako teille (lue emännälle) tuijat. Puhetta oli istuttaa kahdelle sivulle joitain havuja aitamaiseksi rykelmäksi, joka toisi hieman suojaa patioon. Siispä saimme 14kpl tuijia yllätyslahjana ja kovin olemme kiitollisia moisesta!
Sunnuntaina saimme istutettua tuijat. 




Grilli ja öljy enää puuttuu, niin jo kelpaa grillimakkaraa mussutella.